طراحی سایت نکات مهم وردپرس نکته ها

چند نکته برای تعمیر و نگهداری وب‌سایت وردپرسی

نوشته شده توسط Charkhosht

چند نکته برای تعمیر و نگهداری وب‌سایت وردپرسی

اگر بخواهید ماشینتان به‌خوبی کار کند، باید به صورت دوره‌ای، آن را تعمیر کنید.وب‌سایت وردپرسی نیز همانند ماشین به مراقبت نیاز دارد.اگر شما برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده وب نباشید، تعمیر و نگهداری از وب‌سایت وردپرسی به نظر سخت می‌آید.اما باور کنید، تعمیر و نگهداری سایت و در حال اجرا نگه‌داشتن آن فقط چند دقیقه در هفته وقت می‌گیرد. در حقیقت، راه‌حل هایی آسان برای اغلب از این نکات وجود دارد.

  • WordPress را به‌طور منظم به‌روز‌رسانی کنید

به گفته Succuri، حدود ۵۶% از سایت‌های وردپرسی که هک شده‌اند، در نسخه‌ای اجرا‌شده‌اند که به‌روز نبوده است.اگر می‌خواهید سایت شما از هکرها ایمن باشد، لازم است که وردپرس را به‌روز نگه‌دارید. زمانی که جامعه WordPress موضوع امنیتی جدیدی را کشف کند، آن را حل کرده و در سریع‌ترین زمان ممکن نسخه به‌روزرسانی را منتشر می‌کند.اگر شما سایت خود را آپدیت نکنید، خیلی زود برای هکرها آسیب‌پذیر خواهد بود. مسائل امنیتی زمانی حل می‌شوند که شما cms خود را به‌روز‌رسانی کنید.بعلاوه، وقتی شما آپدیت‌های جدید را نصب می‌کنید، به ویژگی‌های جدید عالی دست پیدا می‌کنید.

آپدیت CMS تنها مختص به مسایل امنیتی نیست و مشکلات دیگر نیز از طریق به‌روزرسانی برطرف خواهد شد.آپدیت کردن سایت وردپرسی کار راحتی است. همه کاری که باید انجام دهید این است که بروید به داشبورد –» به‌روزرسانی و روی دکمه به‌روز‌رسانی کلیک کنید.در‌حالی‌که به‌روز‌رسانی نرم‌افزار اصلی WordPress مهم است، شما همچنین باید پوسته و پلاگین سایت خود را به‌روز نگه‌دارید.حتی اگر نسخه نرم‌افزار WordPress شما آسیب‌پذیر نباشد، پوسته‌ها و پلاگین‌های به‌روز نشده ممکن است وب‌سایت شما‌را آسیب‌پذیر کنند.

  •  پایگاه داده‌تان را بهینه‌سازی کنید

دیتابیس یا پایگاه داده، جایی است که WordPress هر چیزی از قبیل پست‌ها و صفحات تا تنظیمات و گزینه‌های سایت شما‌را در آن ذخیره می‌کند.هنگامی‌که وردپرس را نصب می‌کنید، پایگاه داده‌تان تمیز و حداقلی است.  وردپرس برای اجرای خوب نیاز به ذخیره داده‌های جدید دارد. بسیاری از این داده‌ها با‌گذشت زمان کنار گذاشته می‌شوند.این داده‌ها نه‌تنها فضا را اشغال می‌کنند بلکه باعث کند شدن سایت شما می‌شوند. هر چه پایگاه داده‌تان، داده بیشتری نگه ‌دارد، سایت شما کندتر کار خواهد کرد.اگر پایگاه داده‌تان را پاک‌سازی و بهینه‌سازی نکنید، سایت شما به‌آرامی بارگذاری خواهد شد و ممکن است گاهی هنگ کند.بهینه‌سازی پایگاه داده وردپرس آسان است. فقط کافی است پلاگین رایگان wp optimize را نصب کنید و سپس می‌توانید فقط با چند کلیک ساده پایگاه داده‌تان را بهینه‌سازی کنید.

  • مطمئن شوید سایت شما به‌طور منظم پشتیبان گیری می‌شود

بکاپ‌گیری یا پشتیبان‌گیری سایت به‌طور منظم واقعاً مهم است. اگر اتفاقی در سایت شما بیفتد، ممکن است همه محتوایتان را از دست بدهید و یا ساعات بی‌شماری را برای ساخت سایت صرف کنید؛ اما اگر از سایت خود به‌طور منظم پشتیبان بگیرید، همه آنچه باید انجام دهید این است که روی یک دکمه کلیک کنید و سایت خود را به نسخه پشتیبان از جایی‌که همه‌چیز کار می‌کرد برگردانید.اکنون می‌توانید به‌صورت دستی پشتیبان گیری از وب‌سایت خود را انجام دهید؛ اما وقت‌گیر است و گاهی فراموش می‌کنید که از سایت خود پشتیبان تهیه کنید؛ و اگر فراموش کنید که به‌طور دستی از سایت پشتیبان تهیه کنید، اگر اتفاقی برای سایت بیفتد، ممکن است تمام اطلاعات خود را از دست بدهید.پیشنهاد می‌کنیم با میزبان وب یا پلاگین WordPress، به صورت منظم از وب‌سایت خود بکاپ بگیرید.

مطلب مرتبط >>  پوسته وردپرس چیست؟

اکثر میزبان‌های وب پشتیبان گیری هفتگی رایگان پیشنهاد می‌دهند، اما در اغلب مواقع شما مجبورید آن را به‌صورت دستی فعال کنید. در صورت وجود چنین سرویسی، شرکت ارائه‌دهنده هاستینگ به‌صورت اتوماتیک هرهفته در همان زمان از وب‌سایت شما بکاپ می‌گیرد. با پشتیبان گیری هفتگی اتوماتیک، با یک کلیک می‌توانید به نسخه قبلی در حال کار وب‌سایت خود برگردید.چیزی که شما باید از بکاپ دستی و اتوماتیک ارائه‌شده توسط میزبان وب بدانید این است که آن‌ها تمام اطلاعات وب‌سایت شما‌ از‌جمله پایگاه داده را پشتیبان گیری می‌کنند.

این مورد همچنین شامل وضعیتی می‌شود که وب‌سایت شما در آن قرار دارد یعنی هر بکاپ جایگزین بکاپ قبلی می‌شود. در برخی موارد،  ممکن است هنگامی‌که نرم‌افزار و یا افزونه‌های WordPress شما به‌روز می‌شوند، اقدام به بکاپ گیری شود.. در این صورت، اطلاعات شما از بین خواهد رفت.به همین دلیل، همیشه باید از یک سرویس پشتیبان که برای WordPress ساخته‌شده است، استفاده کنید و خودتان به صورت دستی از وب‌سایت بکاپ بگیرید.

  • نظارت بر لینک‌های شکسته

پیوندهای شکسته در وب‌سایتتان منجر به یک تجربه بد برای کاربر می‌شود. نه‌تنها این، اگر سایت شما پیوندهای شکسته زیادی داشته باشد، موتورهای جستجو محتوای وب‌سایت شما‌را کیفیت پایین و قدیمی مد‌نظر قرار می‌دهند. اگر می‌خواهید تجربه کاربرتان عالی باشد، باید هر چه سریع‌تر پیوندهای شکسته را تعمیر کنید.در حال حاضر، رفتن به تمام محتویات به‌صورت دستی فقط برای پیدا کردن پیوندهای شکسته نه‌تنها زمان‌گیر است بلکه در مقیاس ممکن نیست. پیدا کردن و تعمیر پیوندهای شکسته در یک سایت با ۱۰ یا حتی ۲۰ صفحه خیلی هم بزرگ نیست؛ اما اگر بیش از صد یا فقط ۴۰ صفحه داشته باشید، چه؟ چند روز طول خواهد کشید تا همه صفحات را مرور کنید، حلقه‌های شکسته پیدا‌کرده و آن‌ها را تعمیر کنید.

از پلاگین رایگان Broken Link Checker برای نظارت بر همه لینک‌ها در محتوی سایت استفاده کنید. به‌محض اینکه پلاگین نظارت لینک، یک پیوند شکسته پیدا ‌کند، در داشبورد WordPress و نیز از طریق ایمیل به شما اطلاع می‌دهد. این پلاگین به‌طور مداوم محتوای شما‌را برای پیوندهای شکسته چک کرده و اصلاح پیوندهای شکسته را بسیار ساده می‌کند. با این پلاگین، شما می‌توانید همه پیوندهای شکسته در محتوای خود را از تنها یک صفحه در دقیقه اصلاح کنید.

  • بر سرعت سایت خود نظارت کنید

سرعت وب‌سایت شما نه‌تنها بر تجربه کاربری شما تأثیر می‌گذارد بلکه عملکرد موتور جستجوی شما‌را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر می‌خواهید محتوای سایت شما در صفحه اول Google قرار گیرد و آنجا بماند، باید مطمئن شوید که سایت شما در عرض سه ثانیه بارگیری می‌شود. اگر سایت شما برای بارگذاری بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، اکثر بازدیدکنندگان سایت شما‌را ترک خواهند کرد و هرگز بازگشت نخواهند کرد.ابزارهای رایگان زیادی وجود دارند که می‌توانید برای نظارت بر سرعت سایت خود از آن‌ها استفاده کنید. یکی از این ابزارهای رایگان Pingdom است. گاه‌به‌گاه از آن برای کنترل و پیگیری سرعت سایت خود استفاده کنید.بهینه‌سازی سرعت سایت به‌صورت دستی می‌تواند یک کار طاقت‌فرسا باشد؛ و اگر شما یک توسعه‌دهنده وب نیستید و علاقه‌مند به یادگیری کد نباشید، از افزونه‌ها برای بهینه‌سازی سرعت سایت خود استفاده کنید.

مطلب مرتبط >>  چرا وب سایت من به سئو نیاز دارد؟!

در اینجا دو نمونه از پلاگین‌های بهینه‌سازی سرعت را معرفی می‌کنیم:

  • WP Super Cache

WP Super Cache  یک کپی از تمام صفحات وب‌سایت شما می‌سازد، بنابراین WordPress مجبور نیست برای هر بار درخواست، نسخه پویای جدید از صفحه را تولید کند. این کار نه‌تنها باعث ذخیره شدن ده‌ها منبع سرور مانند حافظه می‌شود، بلکه همچنین زمان مورد‌نیاز برای خدمت به یک صفحه را بیش از نصف کاهش می‌دهد. این پلاگین، یک افزونه رایگان توسط Automattic است، بچه‌هایی که خودشان پشت WordPress هستند.

  • WP Smush It

WP Smush It یک پلاگین رایگان است که تصاویر روی وب‌سایت شما‌ را فشرده کرده و اندازه آن‌ها را کاهش می‌دهد. این کار به صفحات شما کمک می‌کند که سریع‌تر بار شوند. این پلاگین کاملاً رایگان است و شما می‌توانید آن را تنظیم کنید و یا فراموش کنید. این پلاگین به‌صورت اتوماتیک تصاویر جدیدی را که آپلود می‌کنید و آن‌هایی که قبلاً در سایت خود داشته‌اید را فشرده می‌کند.اگر می‌خواهید جزئیات بیشتری در مورد بهینه‌سازی سرعت سایت خود داشته باشید، به مقاله ما در مورد بهینه‌سازی سرعت  Wordpress نگاهی بی اندازید.

  • پلاگین‌های بلااستفاده را غیرفعال کنید

هر افزونه‌ای که در سایت WordPress خود نصب می‌کنید، بر عملکرد سایت شما تأثیر می‌گذارد.هنگامی‌که WordPress یک صفحه را ایجاد می‌کند، سرور شما باید هزاران خط کد را اجرا کند؛ و هنگامی‌که پلاگین را نصب و فعال می‌کنید، آن را به مقدار کد ای که اجرا می‌شود اضافه می‌کند.هر چه پلاگین‌های بیشتری در وب‌سایت خود نصب کنید آن را کندتر می‌کنید. اکثر بلاگرها واقعاً نمی‌دانند که وردپرس چطور کار می‌کند. به‌جای غیر‌فعال‌سازی افزونه‌های بلااستفاده، آن‌ها را فعال می‌کنند و فکر می‌کنند که ممکن است به این پلاگین‌های موجود، در آینده نیاز داشته باشند.ممکن است به پلاگین‌هایی که در حال حاضر استفاده نمی‌کنید در آینده احتیاج داشته باشید؛ اما اگر از تمام پلاگین‌های نصب‌شده بر روی سایت WordPress استفاده نمی‌کنید، به‌سادگی کارایی وب‌سایت خود را کم کنید.

وب‌سایت شما نه‌تنها منابع سرور بیشتری را مصرف می‌کند بلکه بسیار کند بارگیری خواهد شد.بنابراین، اگر می‌خواهید وب‌سایت خود را به‌سرعت بارگیری کنید و از خرابی‌های سرور به دلیل استفاده زیاد از حافظه جلوگیری کنید، همه پلاگین‌هایی که دیگر استفاده نمی‌کنید را غیرفعال کنید.

در حال حاضر، ممکن است کمی دشوار باشد که بدانیم کدام پلاگین برای وب‌سایت شما مهم است.ساده‌ترین راه برای انجام این کار این است که پلاگین‌ها را غیرفعال کنید و بررسی کنید که سایت شما خراب می‌شود یا خیر. اگر افزونه‌ای که شما غیرفعال کرده‌اید، وب‌سایت شما‌را خراب کرد، به آن نیاز دارید. اگر این کار را نکرد، احتمالاً به آن نیازی ندارید.حال، هنگام غیرفعال کردن پلاگین‌ها از این روش با‌عقل سلیم استفاده کنید. اگر شما در حال اجرای یک سایت تجارت الکترونیک با WordPress هستید، پس WooCommerce یا Easy Digital Downloads افزونه‌ای است که نیاز دارید.

توجه: قبل از اینکه این کار را امتحان کنید، از وضعیت فعلی سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. این کار به شما کمک می‌کند که اگر به‌اشتباه چیزی را از بین بردید، به‌جایی که قبلاً همه‌چیز کار می‌کرد برگردید.

  • بر صفحات خطای ۴۰۴ نظارت کنید

علاوه بر نظارت بر پیوندهای شکسته در محتوای خود، باید بر صفحات ۴۰۴ نظارت کنید. زمانی که یک صفحه را در سایت خود حذف می‌کنید و یا آن را به نشانی اینترنتی جدید منتقل می‌کنید، تمام نشانی‌های اینترنتی قدیمی به‌طور پیش‌فرض منجر به یک صفحه خطای ۴۰۴ می‌شوند. خطای ۴۰۴ نه‌تنها برای سئو بد هستند همچنین برای کاربران نیز تجربه بدی خواهند بود. اکثر کاربرانی که به صفحه ۴۰۴ در بسایت شما بر می‌خورند، به همان‌جایی که از آن آمده‌اند برمیگردند. اگر بر ترافیک صفحات خود نظارت نکنید، تعداد زیادی از بازدیدکنندگان حاضر را که می‌توانستید آن‌ها را به یک صفحه متفاوت هدایت کنید، از دست می‌دهید.

مطلب مرتبط >>  سئو چیست؟

نظارت صفحات ۴۰۴ به شما کمک می‌کند صفحه شکسته قدیمی را به یک صفحه جدید به‌روز شده هدایت کنید. برای نظارت بر ترافیکی که بر روی صفحات ۴۰۴ سایت شما قرار می‌گیرد، تمام چیزی که نیاز دارید ابزار تجزیه‌و‌تحلیل Google Analytics است. در‌حالی‌که می‌توانید از Google Analytics برای پیگیری تمامی لینک‌های خراب وب‌سایت خود استفاده کنید، برای ایجاد ریدایرکت، به redirection manager نیاز خواهید داشت.

Redirection یک ابزار ساده است که به شما کمک می‌کند تا نشانی‌های اینترنتی قدیمی را با چند کلیک به url های جدید هدایت کنید. کاملاً رایگان است و همچنین لاگ خطاهای صفحات ۴۰۴ را ثبت می‌کند. این پلاگین‌ به شما امکان می‌دهد که برای پست‌ها و صفحات خود، تغییر مسیر ۳۰۱، ۳۰۲ و ۳۰۷ ایجاد کنید و بدون دسترسی به فایل htaccess. کار می‌کند.

  • با نظرات اسپم مقابله کنید

اگر شما کاربر WordPress هستید، احتمالاً هر‌روز باید با نظرات Spam سر‌و‌کار داشته باشید و به‌احتمال قوی‌تر در حال استفاده از پلاگینی مانند Akisment برای محافظت وبلاگ خود از نظرات spam هستید.

اکثر نظراتی که در وبلاگتان دریافت می‌کنید.اسپم‌های پست شده توسط بازاریانی است که سعی می‌کنند یک لینک سریع از سیستم نظراتتان بگیرند و این نظرات اسپم فضای پایگاه داده را اشغال کرده و وب‌سایت شما‌را کند می‌کنند.هر چه اندازه پایگاه داده بزرگ‌تر شود، اثر بیشتری بر کارایی وب‌سایت شما خواهد گذاشت.

حذف نظرات هرزنامه از پایگاه داده به‌صورت مرتب ایده خوبی است. این کار پایگاه داده را پاک‌کرده و عملکرد وب‌سایت شما‌ را کمی بهبود می‌بخشد.

نتیجه‌گیری

تمام نکات این مقاله به شما کمک خواهد کرد که سایت WordPress را مانند یک ماشین خوب روغن‌کاری کنید. این صفحه را بوکمارک کنید و هر هفته یا دو هفته برگردید تا مطمئن شوید که وب‌سایتتان خوب نگهداری می‌شود.قبل از این‌که هر یک از این نکات را امتحان کنید. مطمئن شوید که نرم‌افزار سایت وردپرس شما به‌روز است. اگر سایت شما از آخرین نسخه WordPress استفاده نکند، هیچ‌یک از این نکات به شما کمک نخواهد کرد.

به خاطر داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است. اگر هر هفته یا هر ماه سایت WordPress خود را تعمیر نکرده‌اید، امروز شروع کنید. چون اگر اتفاقی برای سایتتان بیافتد، نه‌تنها تمام محتویات را از دست خواهید داد، بلکه ساعت‌های بی‌شماری را نیز که در حال ساخت و رشد وب‌سایت خود بوده‌اید، از دست می‌دهید.

منبع alienwp.com

About the author

Charkhosht

Leave a Comment