طراحی سایت

۱۰ اصل مهم طراحی سایت

نوشته شده توسط Charkhosht

در این مطلب ۱۰ اصل مهم در طراحی وب سایت را عنوان می‌کنیم که چگونه وب‌سایتی داشته باشید که هم ازنظر ظاهری زیبا باشد و هم کارایی بالایی داشته باشد.

به قول استیو جابز، بنیانگذار فقید شرکت اپل: «طراحی فقط آن چه که نظر می رسد و احساس می شود، نیست. طراحی نحوه کارکرد آن است.»

۱۰ اصل مهم طراحی وب سایت را بدانید:

۱. هدف

یک وب‌سایت خوب همیشه بر اساس نیاز کاربر طراحی می‌شود بنابراین لازم است در ابتدا هدف از طراحی سایت مشخص شود. به‌عنوان‌مثال طراحی یک سایت سرگرمی با طراحی وب سایت خدماتی و شرکتی متفاوت است.

۲. ارتباط

امروزه دسترسی سریع به اطلاعات اهمیت زیادی دارد، بنابراین بسیار ضروری است که دسترسی به اطلاعات برای کاربر ساده و قابل‌درک باشد. سعی کنید در سایت خود اطلاعات را دسته‌بندی کنید و با استفاده از عنوان‌های اصلی و فرعی کاربر را به اطلاعات موردنظرش راهنمایی کنید و همچنین از ارائه توضیحات و کلمات اضافه پرهیز کنید.

مطلب مرتبط >>  چند نکته برای تعمیر و نگهداری وب‌سایت وردپرسی

۳. فونت

استفاده از فونت‌های b Yekan ،Roya، Tahoma ، Nazanin و ایران سنس در وب‌سایت‌های فارسی رایج‌تر است. اندازه مطلوب فونت‌ها به‌طورمعمول ۱۴ پیکسل است. سعی کنید در سایت خود از فونت‌های گوناگون استفاده نکنید تا سادگی سایت حفظ شود.

اصول طراحی وب سایت ، فونت

۴. رنگ‌ها

در طراحی وب سایت رنگ‌ها ازنظر روانشناسی می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر تجربهٔ کاربری داشته باشد. رنگ‌های تعادل و هماهنگی ایجاد می‌کنند. استفاده از رنگ‌های متضاد برای متن و پس‌زمینهٔ متن باعث می‌شود خواننده راحت‌تر آن‌ها را بخواند. رنگ‌های با طراوت باعث ایجاد شور و هیجان می‌شوند و معمولاً در دکمه‌های خاص مثل ارسال و ثبت استفاده می‌شود.

۵. تصاویر

انتخاب تصاویر مناسب برای وب‌سایتتان می‌تواند به موقعیت‌یابی برند و ارتباط با مخاطب هدف کمک کند. می‌توانید از تصاویر اینفوگرافیک، فیلم و تصاویر گرافیکی استفاده کنید، تا بتوانید با مخاطبان سایت ارتباط مؤثرتری داشته باشید.
مطلب مرتبط » واقعیت‌های کسب و کار اینترنتی که خیلی‌ها به شما نمی‌گویند

مطلب مرتبط >>  سئو چیست؟

۶. راهبری (Navigation)

راحتی پیمایش، یعنی راحتی بازدیدکننده در کار با سایت شما و جستجو در آن. برای راحتی کاربران از سلسله‌مراتب صفحه، Breadcrumb، استفاده کنید و سعی داشته باشید که از «قانون سه کلیک» پیروی کنید. این قانون یعنی کاربر باید بتواند با سه کلیک در سایت شما اطلاعاتی را که می‌خواهد را به دست آورد.

۷. چینش شبکه‌ای (Grid Based Layout)

اگر محتوای سایت را به‌صورت نامرتب و تصادفی وارد کنید، ظاهر سایت را شلوغ و درهم‌ریخته می‌کند. چینش شبکه‌ای، محتوا را در بخش‌ها، ستون‌ها و کادرهای مرتب و متوازن قرار می‌دهد که هم ظاهر زیباتری به وب‌سایتتان می‌دهد و هم کاربر سردرگم نمی‌شود.

۸. طرح الگوی F

مطالعات ردیابی چشم روی افرادی که به زبان‌های باریشهٔ لاتین (مانند زبان انگلیسی که از چپ به راست خوانده می‌شود) صحبت می‌کنند، نشان داده که این افراد صفحه کامپیوتر را با الگوی F مرور می‌کنند. اکثر چیزهایی که نگاه می‌کنند، در بالا و سمت چپ صفحه است و سمت راست به‌ندرت دیده می‌شود. این رفتار در زبان‌هایی که از سمت راست نوشته می‌شوند مانند زبان فارسی برعکس است و کاربران بیشتر محتوای سمت راست صفحه را مطالعه می‌کنند.
طراحی اثرگذار با رفتار طبیعی خواننده سازگار شده و اطلاعات را به ترتیب اهمیت نمایش می‌دهد.

مطلب مرتبط >>  پوسته وردپرس چیست؟

۹. زمان بارگذاری وب‌سایت

بی‌شک بارگذاری سریع‌تر سایت، یکی از فاکتورهای مهم سئو و همچنین راهی برای فراهم آوردن تجربه کاربری (UXX) دل‌چسب برای بازدیدکنندگان است. نکاتی که زمان بارگذاری صفحه را کاهش می‌دهند عبارت‌اند از بهینه‌سازی تصاویر (اندازه و مقیاس)، ترکیب کد به یک فایل یا JavaScript CSS مرکزی و بهینه‌سازی کدهای HTML، CSS و JavaScript.

۱۰. موبایل پسند بودن (Mobile friendly)

در حال حاضر استفاده از موبایل برای دسترسی به وب‌سایت‌ها بسیار رایج شده است، بنابراین خیلی مهم است که وب‌سایت شما واکنش گرا (responsive) باشد. یا اینکه می‌توانید یک اپلیکیشن موبایل برای وب‌سایت خود بسازید.

About the author

Charkhosht

Leave a Comment